Reisebrev fra turen...

Ferien startet..

.. hos Arja og Vico etter en kjapp flytur med Norwegian til Helsinki. Frida brydde seg ikke stort om denne transportmåten, hun var like rolig da jeg tok henne imot i Hki-Vantaa flyplass. Jeg bruker Atlas 60 flybur som passer bra for en perro. Mange har spurt meg om det går greit å reise med hund på fly, ja min erfaring er at så lenge hunden er vant til å være i bur og vant til å reise i bil etc., har den ikke problemer med å takle en flytur. Vi hadde noen avslappende dager med Arja og Vico i det strålende været rett utenfor Helsinki, stekende sol fra morgen til kveld. Vico og Frida koste seg sammen, her er vi på kveldstur da varmen begynte å gi seg litt.

Gjensyn med Sancho!

Vi reiste videre til min familie i Savo-fylke, det var godt å møte alle igjen og ikke minst Sancho ~ min hjertevenn. Sancho har det bra og nyter livet hos min mor sammen med blandingstispene Riina og Nella. Sancho er en smart gutt, han husker fortsatt alle triks og kommandoer jeg har lært han på norsk!

Bading og sol

Vi hadde virkelig værgudene med oss hele ferien og kunne nyte livet på stranden hos min mor, masse bading for både to -og firebente. Frida likte å svømme etter meg og min søster, nesten som om hun passet på at vi ikke svømte for langt ut.

Da startet SawoShow!

Første helgen i august startet den store 3-dagers internasjonale utstillingen i Kuopio. Målsettingen for denne utstillingen var klar, jeg ville få tittelen "Fin uch" til min vakre perrojente! Og etter deilige dager i ro og fred, var Frida og jeg klare til utfordringen, det er nemlig høy kvalitet og stor konkurranse i vår rase i Finland. Vi møtte Fridas oppdretter Heidi, Päivi, Arja, Terhi og Nea ved ringen og rigget oss på plass. Første dagen 06.08.10 ble vi plassert 3.btk med ck blant 39 konkurrerende perro. Fridas søster Aquagruaz Chablissima ble 2.btk og Zorrazo Uranga var 1.btk og Bim, tok dermed også certet og ble kåret til finsk Champion! Gratulerer Terhi og Nea! Bir ble Aquagruaz Bombalero, gratulerer Päivi!

Frida finsk Champion!

Den 07.08.10 var vi på plass igjen og svetten rant fra topp til tå allerede kl 10 på morningen, det var helt utrolig solstek. For å skjerme hundene mest mulig måtte vi holde dem i bur i teltet vårt. Dagen viste seg til å bli helt suveren for oss og kennel Aquagruaz blant 35 deltakende perro! Fridas søster A.Chablissima Bir og A.Bombalero Bim, og Frida og jeg jublet over 2.btk plassering med det finske certet i boks!!! Ja vi klarte det! Gratulerer oppdretter-Heidi med flotte resultater!

Perfekt avslutning!

På den siste utstillingsdagen 08.08.10 var varmen enda sterkere enn de to første dagene, ca 34 grader. Vi kunne like godt vært i Hellas... Jeg håpet på at vi skulle få i boks et cacib denne dagen for Frida hadde allerede 2 norske cacib fra før. Konkurransen var spennende blant de 25 deltakende perro. Frida og jeg vant ch-klassen, yes tenkte jeg, dette virker lovende! Vi gikk videre til best tispeklassen og fikk trave runde for runde og svetten sprutet mens dommeren lurte på om det var Frida eller en annen ch-tispe som skulle få 1.plass. Og Frida vant klassen! Jippii! Til slutt gikk vi mot dagens beste hannhund Zorrazo Zias. Frida sto på som helt i varmen, imponerende pågangsmot, og det lønnet seg - vi vant!!! Frida Bir med cacib! Dommeren skrøt masse av Frida, alt er så 'excellent' med henne 😀.

Et lite familieportrett

Da kunne vi slappe av og nyte de flotte resultatene! Her sitter samlet Frida, pappa "Leevi" Alevin De El Polvorin, søster "Lissu" Aquagruaz Chablissima, og halvsøster "Naru" Zorrazo Quimera. Det mangler bare mamma "Milla" Zorrazo Milizza men hennes bilde finnes i fotoalbum.
SawoShow var igjen en flott begivenhet, godt organisert med meget god plass til alle utstillere. Vi hadde en helt uforglemmelig helg!